Onderhoud natuursteen vloer
berdy-cat-natuursteen

Hoe onderhoud ik mijn natuursteen vloer?

Reinig, onderhoud en bescherm je natuursteen vloer met de juiste producten en hij behoudt vanzelf zijn natuurlijke uitstraling. Wat is de beste bruine zeep voor mijn natuursteen? Hoe de correcte voeding geven aan mijn vloer?

Onderhoud natuursteen met de juiste producten

Met de juiste onderhoudsproducten is het onderhoud van je natuursteen vloer echt geen moeilijk karwei. Bovendien kan je zo jarenlang genieten van een natuurlijke glans. Wil je efficiënt je natuursteen onderhouden? Ga dan aan de slag met het eenvoudig stappenplan: gebruik de onderhoudsproducten voor natuursteen op de juiste manier én in de juiste volgorde.

Cena 1L
cena 1L

De eerste reiniging van je natuursteen vloer

Na het plaatsen van vloer- of terrastegels, kunnen er voegresten en stofdeeltjes achterblijven. Deze cementsluier verwijder je best met BERDY Cena cementsluierverwijderaar. Doe dit bij voorkeur 2 à 3 weken na het invoegen, wanneer de voegen droog zijn. Schuur je natuursteen met deze oplossing tot het oppervlak volledig tot z’n recht komt.

Meer info over Cena, de cementsluierverwijderaar voor natuursteen
Piraat 1L
piraat 1L

Vlekken aanpakken met een intensieve reiniger

Hoe geef je je natuurstenen vloer een fikse schoonmaakbeurt? Daarvoor haal je BERDY Piraat vuiloplosser in huis. Deze intensieve reiniger verwijdert moeiteloos polymeer waslagen, zeepresten, roet, teer, verfvlekken, oliën en vetten van alle natuursteen. Gebruik BERDY Piraat vuiloplosser in de juiste verhouding. Schuur het oppervlak dat je wil behandelen met de oplossing en laat 10 minuten inwerken. Spoel grondig na en dweil de natuursteen droog.

Vind een verkooppunt in je buurt.

Meer info over Piraat, de vuiloplosser voor natuursteen
Im Pregna Plus 1L
im pregna plus 1L

Geef je natuursteen een beschermlaag met BERDY Im-Pregna+

Om te voorkomen dat olie, vet en water in de poriën van je natuursteen dringen, breng je best een beschermlaag aan met vlekkenstop BERDY Im-Pregna+. Start hiermee ongeveer 1 tot 2 maanden na plaatsing, wanneer de natuursteenvloer helemaal droog is. BERDY Im-Pregna+ biedt een zeer sterke bescherming tegen bijvoorbeeld olie- of wijnvlekken.

OPGELET: na het impregneren moet natuursteen gedurende 24 uur drogen!

Meer info over Im-Pregna+, de vlekkenstop voor natuursteen
Topbril 1L
topbril 1L

Voed je natuursteen vloer en laat hem glanzen

Na het impregneren van je natuursteenvloer, geef je deze de nodige voeding met bruine zeep.
Ontdek de geheimen van effectief natuursteenonderhoud in onze nieuwste blogpost. Leer hoe je vlekken verwijdert, glans behoudt en de schoonheid van je natuurstenen oppervlakken beschermt. Laat je natuursteen stralen met onze onderhoudstips! BERDY Topbril, een natuurlijke zeep die beschermt en voor een natuurlijke glans zorgt. Graag een intensieve glans? Die bekom je met BERDY Floor Energy, een voedende zeep voor natuursteen die glans herstelt door waxen die aanwezig zijn in het product. Deze complete vloerzeep versterkt de natuurlijke oppervlaktelaag, verhoogt de glans en frist de kleur op. Ontdek de producten BERDY Topbril en BERDY Floor Energy.

Vind een verkooppunt in je buurt.

Meer info over Topbril en Floor Energy, de zepen voor natuursteen
Rustfree
rustfree

Roestvlekken op je natuurstenen buitenafwerking? Zo kom je ervan af!

Zitten er roestvlekken op je natuurstenen buitenterras, oprit of toegangspad? Behandel het oppervlak dan met het zuurvrij product BERDY Rust Free roestvlekkenverwijderaar. Na 5 à 15 minuten inwerktijd schuur je de roestvlekken makkelijk weg met een spons of borstel.

Meer info over Rust Free, de roestvlekkenverwijderaar voor natuursteen

Voor een jarenlang genot en een perfecte conditie van je natuursteenvloer, kies je voor een onderhoud met de juiste producten. Ook trots op je natuursteen?

Haal dan de juiste onderhoudsproducten in huis via een verkooppunt in je buurt.
Berdy Bouw
berdy-bouw

Vind een dealer

Wij vinden het dichtstbijzijnde verkooppunt voor u.