berdy keramische vloer intens clean
Shutterstock 500243674

Een stralende keramische vloer: effectieve oplossingen voor hardnekkige vlekken

Je hebt een prachtige keramische tegel als vloer, en ze hebben jarenlang een glanzende en mooie uitstraling gehad. Maar na verloop van tijd kunnen vlekken en vuil zich ophopen, waardoor je vloer er dof en onaantrekkelijk uitziet. Gelukkig zijn er effectieve oplossingen beschikbaar om hardnekkige vlekken te verwijderen en je keramische vloer weer te laten stralen. In deze blogpost delen we enkele handige tips en producten die je kunt gebruiken om je vloer nieuw leven in te blazen.

Identificeer het type vlek

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om het type vlek op je keramische vloer te identificeren. Verschillende vlekken vereisen namelijk verschillende behandelingen. Het kan gaan om vettige waas, voetstappen, water- en kalkvlekken, of andere veelvoorkomende problemen. Door te weten met welk type vlek je te maken hebt, kun je de juiste aanpak kiezen om deze effectief te verwijderen.

Hoe ontstaan deze vlekken? 

Heel vaak ontstaan vlekken op keramische tegels door de verkeerde of niet kwalitatieve producten te gebruiken. Deze producten leggen een “filmlaag” op uw vloer. In het begin is de filmlaag niet zichtbaar. Door wekelijks te dweilen met deze producten komt de laag steeds meer zichtbaar.

Vlekken kunnen ook ontstaan door het morsen van bepaalde vloeistoffen. Op een keramische tegel is de type vlek niet zo zeer belangrijk, het is belangrijk dat de volledige vloer eens goed onder handen word genomen. Met de correcte producten zodat u eindelijk van het probleem af bent.

Wat zeker niet doen met een keramische vloer?

Gebruik zeker GEEN bruine, zwarte of voedende zeep! Deze zepen zijn op basis van oliën, zeer goed voor het onderhoud van Natuursteen (hiervoor hebben we ook een blog). Alles reinigers gebruiken voor een keramische vloer is ook geen doeltreffende of langdurige oplossing. Deze producten zijn meestal niet geschikt om een doeltreffend en mooi resultaat te bekomen.

Hoe zijn de vlekken op uw vloer gekomen? 

Heeft u reeds een idee hoe deze vlekken op uw vloer zijn terecht gekomen? Gebruikt u de verkeerde of te veel product?
Het voordeel van kwalitatieve product is dat u er zeer weinig van nodig heeft, dit is aangenaam voor de portemonnee. De correcte producten zullen ervoor zorgen dat het onderhoud van uw vloer aangenaam zal zijn.

Gebruik een krachtige reiniger

Een keramische tegel is gebakken, dit heeft als voordeel dat het vuil op de vloer blijft. Alle vlekken, strepen of voetstappen op uw vloer zullen er vanaf kunnen.

Voor hardnekkige vlekken op keramische tegels is het raadzaam om een krachtige reiniger te gebruiken. Berdy’s Intens Clean is een uitstekende keuze. Dit hoogwaardige reinigingsmiddel is speciaal ontworpen voor keramische tegels en kan vettige waas en hardnekkige vlekken effectief verwijderen. Het herstelt ook de oorspronkelijke glans van je vloer.
Door te schrobben met Intens Clean zal het vuil los komen van uw vloer. De uitstraling van de vloer zal hierdoor kunnen veranderen, want de vettige laag zal van uw vloer zijn. Hieronder kunt u de stappen voor een vlekkeloos resultaat terug vinden.

De juiste toepassing van Intens Clean

Bij het gebruik van een krachtige reiniger zoals Berdy’s Intens Clean is de juiste toepassing essentieel voor optimale resultaten. Volg deze stappen:

  • Verdun de reiniger volgens de instructies op de verpakking.
  • Breng de verdunde reiniger gelijkmatig aan op de vloer.
  • Laat de reiniger enige tijd inwerken (maar niet opdrogen!), zodat deze het vuil en de vlekken kan losweken.
  • Gebruik een borstel of mop om de vloer grondig te schrobben.
  • Spoel de vloer af met schoon water om alle vuilresten te verwijderen.

Regelmatig onderhoud

Om je keramische vloer langdurig stralend te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele tips:

  • Stofzuig of veeg regelmatig om los vuil en stof te verwijderen.
  • Dagelijks onderhoud met een mild reinigingsmiddel zoals Cerasol of Fleur om oppervlakkig vuil te verwijderen.
  • Gebruik een zachte doek of mop bij het schoonmaken om krassen te voorkomen.
  • Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die de glans van de tegels kunnen aantasten.

 

Met deze eenvoudige stappen en effectieve reinigingsproducten kun je hardnekkige vlekken op je keramische vloer effectief verwijderen en de glans herstellen. Vergeet niet om altijd de instructies op de verpakking van de reinigingsproducten te volgen en test een nieuwe reiniger altijd op een klein, onopvallend deel van de vloer voordat je deze op de hele oppervlakte gebruikt. Laat je ruimte weer schitteren en geniet van je stralende keramische vloer!

Ontdek onze verkooppunten

Berdy Bouw
berdy-bouw

Vind een dealer

Wij vinden het dichtstbijzijnde verkooppunt voor u.