Terrazzo,Marble,Flooring,Seamless,Texture.,Natural,Stones,,Granite,,Marble,,Quartz,
Terrazzo,Marble,Flooring,Seamless,Texture.,Natural,Stones,,Granite,,Marble,,Quartz,

Terrazzo ... de juiste gebruiksaanwijzing

Terrazzotegels worden gemaakt van kleurrijke stukjes marmer, kwarts of graniet die worden gemengd met gepigmenteerde cement of resine. Hier volgen enkele belangrijke tips en adviezen – geleerd uit onze jarenlange ervaring – die belangrijk zijn voor een langdurig genot van uw nieuwe terrazzotegels.

2201 2458 Terrazzo
2201 2458 Terrazzo

Reinigen

U reinigt de vloer intensief met piraat, een reiniger die geen zuur bevat, doseer dit product met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 5 tot 10 minuten, nooit laten intrekken, spoel de vloer goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van terrazzo herhaalt u deze stap desgewenst nog eens. U laat de terrazzo vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van terrazzo.

  • Benodigdheden: Emmer of mopset, schone dweil en een mop.
Meer info over Piraat
2201 2458 Terrazzo2
2201 2458 Terrazzo2

Beschermen of impregneren

De tweede stap is beschermen of impregneren met Im Pregna+. Schud het beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek van microvezel.

  • Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) + schone pluisvrije doek of microvezeldoek of dweil.
Meer info over Im Pregna+
2201 2458 Terrazzo3
2201 2458 Terrazzo3

Onderhoud

Bij het onderhoud van natuursteen zoals terrazzo hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van een terrazzo vloer. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. Droog reinigen van terrazzo, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. Het nat reingen van een terrazzo vloer. Doe een scheutje Topbril in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.

  • Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.
Meer info over Topbril
Berdy Bouw
berdy-bouw

Vind een dealer

Wij vinden het dichtstbijzijnde verkooppunt voor u.