Berdy_Onderhoud en reinigen van keramische tegels
Berdy_Onderhoud en reinigen van keramische tegels

Nieuwe keramische vloertegels onderhouden: in 3 stappen een vlekkeloos resultaat

Hoe krijg je je nieuwe vloertegels schoon en zorg je ervoor dat ze hun uitstraling behouden? Belangrijk is om onmiddellijk te starten met de juiste producten.

Hier zijn oliehoudende /voedende producten uit den boze!

We zetten ze even voor je op een rij.

 

De perfecte keramische tegelvloer

Heb je keramische tegels geplaatst of laten plaatsen? Een goede keuze! Van alle soorten tegelvloeren is de keramische vloer het meest onderhoudsvriendelijk. Althans als je de juiste schoonmaakproducten gebruikt. Hieronder vind je een stappenplan en ontdek je de producten die je best gebruikt na het plaatsen van een nieuwe keramische tegel vloer. Maar hoe verwijder je cementsluier? Hoe onderhoud je best keramische tegels? Welke producten voorkomen een filmlaag op je vloer?

P803 1L
p803 1L

1. Hoe cementsluier verwijderen - P803

Bij het inwassen van je nieuwe keramische vloertegels, kunnen er restanten voegmiddel op je tegels achterblijven. Deze witte vlekken, ook wel cementsluiers genoemd, kunnen je vloer behoorlijk ontsieren. Gebruik de cementsluierverwijderaar in de juiste verhouding, en poets pas zo’n 2 tot 3 weken na het invoegen. Dan zijn de voegen uitgehard en komen ze niet meer los.

Ontdek in deze video hoe je te werk gaat.

Meer info over P803, de cementsluierverwijderaar voor keramische tegels
Intens Clean 1L
intens-clean-1L

2. Intensief reinigen vloertegels - Intens Clean

Heb je de cementsluier verwijderd van je keramische vloertegels, dan maak je je vloer best schoon met een intensieve reiniger. Ook voetstappen, strepen of andere vettige vlekken (door verkeerde producten te gebruiken) kun je hiermee verwijderen. Hiervoor is wel een correcte dosering erg belangrijk.

Ontdek in deze video hoe je te werk gaat.

Meer info over Intens Clean, de intensieve reiniger voor keramische tegels
Cerasol 1L
Cerasol 1L

3. Dagelijks onderhoud keramische tegels - Cerasol

Is je vloer optimaal schoon, dan kun je je tegels schoonmaken met een geconcentreerde onderhoudsreiniger. Dit is een sterk ontvettende onderhoudsreiniger die ervoor zorgt dat de mooie uitstraling van je vloer behouden wordt. Ideaal voor het dagelijkse onderhoud. Een goed onderhouden keramische tegel behoeft niet té veel producten. Beter te weinig dan teveel is de boodschap.

Ontdek in deze video hoe je te werk gaat.

Meer info over Cerasol, de onderhoudsreiniger voor keramische tegels

Op zoek naar de juiste schoonmaakproducten voor je tegels?

Vind ze in een verkooppunt in je buurt.
Berdy Bouw
berdy-bouw

Vind een dealer

Wij vinden het dichtstbijzijnde verkooppunt voor u.